DOMINIQUE STOKMAN

HYPNOTHERAPEUT EN PSYCHOSOCIAAL THERAPEUT

Dominique Stokman

 

WIE BEN IK?

Interesse aangewakkerd

Al vanaf dat ik een jong meisje was ben ik geïnteresseerd in gezondheid, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling. Toen ik 17 jaar oud was en in het ziekenhuis terecht kwam met een hersenvliesontsteking (virale meningitis) werd mijn interesse in gezondheid en het menselijk lichaam nog meer aangewakkerd. Dit is ook de reden dat ik Medische Biologie ben gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb hier heel veel geleerd over hoe het menselijk lichaam is opgebouwd en hoe lichaamscellen werken. Wat ik vooral ontdekt heb is dat hoe meer je leert, hoe meer je beseft hoe weinig we eigenlijk maar weten.

PDS klachten verminderen

Ik heb al zolang ik me kan herinneren PDS klachten (Prikkelbare Darm Syndroom). Met enkele dingen die ik tijdens mijn studie geleerd heb, heb ik mijn klachten wat kunnen verminderen. Een voorbeeld hiervan is het ontdekken welke voedingsmiddelen bij mij klachten verergeren en deze dan minder vaak gebruiken. Het gaf niet alle antwoorden om de klachten weg te halen. Toen een vriend mij adviseerde om naar een hypnotherapeut te gaan, ging er een nieuwe wereld voor me open. Een wereld die complementair is aan de wetenschappelijke wereld die ik tot dan toe eigenlijk alleen maar kende. Tijdens hypnotherapie werd ik me bewust van spanning die ik had. Ik werd me ook bewust van een aantal dingen die mijn klachten in stand houden. Ik heb bij de hypnotherapeut geleerd om hiermee om te gaan. Mijn klachten verbeterden aanzienlijk. 

Opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie

Mijn interesse was gewekt en ik ben de volledige opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie op hbo-niveau gaan doen bij Academie Hypnos. Hier heb ik geleerd dat gezondheid niet beperkt is tot het lichaam. De psyche speelt een minstens even grote rol. De oplossingen zijn aanwezig in iedere unieke mens zelf. Ik vertrouw volledig op het zelfhelend vermogen van de mens, het onbewuste van de cliënt en mijn eigen kennis en vaardigheden als hypnotherapeut en psychosociaal therapeut. Ik heb geleerd hoe je cliënten in trance kunt begeleiden naar deze eigen hulpbronnen. Iedere dag ben ik weer blij verrast als ik zie welke positieve verschuivingen plaatsvinden bij cliënten.

Hoofddocent

Ik ben zo enthousiast geworden over hypnotherapie en wat je hierin voor een ander kunt betekenen, dat ik in 2018 Academie Hypnos heb overgenomen van de oprichtster toen zij met pensioen ging. Deze prachtige, all round opleiding leid ik sindsdien vol overgave en passie. Elke lesdag die ik verzorg is een feestje. Ik voel me elk jaar in juni bevoorrecht en dankbaar dat ik weer een lichting vaardige hypnotherapeuten uitzwaai die op hun beurt weer mensen vakkundig therapeutisch gaan begeleiden. Zo doe ik wat ik kan om ons bijzondere vak en onze mooie therapie toegankelijker te maken voor mensen die op zoek zijn naar goed opgeleide hypnotherapeuten.

Wees welkom

Ik ben dag in, dag uit bezig met hypnotherapie. Het grootste deel van mijn aandacht gaat uit naar het verzorgen van de opleiding. Ik vind het superleuk en belangrijk om zelf ook ‘met mijn voeten in de klei te blijven staan’. Ik nodig je graag uit als je ervoor open staat om met jezelf aan de slag te gaan en de diepte in wilt. Ik heb niet heel veel plekken in mijn agenda, maar ik probeer altijd een plekje voor je te vinden. Ik ontvang een breed publiek uit alle windrichtingen met allerhande hulpvragen. Je bent van harte welkom!

 

DE ENE HYPNOTHERAPEUT IS DE ANDERE NIET

Het kan best zijn dat je na het lezen van mijn website toch verder wilt kijken naar een andere hypnotherapeut. Wees je je er dan van bewust dat de titel van hypnotherapeut niet beschermd is, evenmin als bijvoorbeeld de titel van psycholoog. Dit betekent dat wanneer je een hypnotherapeut zoekt, je zelf verantwoordelijkheid draagt om uit te zoeken hoe deze therapeut is opgeleid, wanneer dit belangrijke informatie voor je is. Veel hypnotherapeuten hebben een of meerdere korte opleidingen gedaan van enkele weken of maanden en profileren zich toch als volwaardig hypnotherapeut. Dit betekent overigens niet dat zij niet ook goed kunnen zijn en jou van je klachten af kunnen helpen.

Goed gevoel

Belangrijk is dat je een goed gevoel hebt bij de (hypno)therapeut. Dit maakt verreweg het grootste deel uit van het succes van een behandeling.
Wellicht vind je het interessant om deze tips voor het vinden van een goede hypnotherapeut op de website van Academie Hypnos te lezen.

 

OPLEIDINGEN/BIJ- EN NASCHOLING

Hypnotherapie en integrale psychosociale therapie (incl. PSBK)

4-jarige opleiding op hbo-niveau bij Academie Hypnos, Bussum
Specialisatie: Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)
Specialisatie: Relatietherapie, relatiegesprekken
Specialisatie: Psycho oncologie (werken met kanker gerelateerde hulpvragen)
Specialisatie: Mindfulness
Specialisatie: Het Masterjaar, een spiritueel jaar
Specialisatie: SOLK/ALK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten/ Aanhoudende Lichamelijke Klachten)
Specialisatie: Medische Hypnose
Specialisatie: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Psychosociale Basiskennis (PSBK)

Con Amore

Medische Basiskennis (MBK)

Con Amore

Sociaal Panorama Consulent

Lucas Derks

Relevante bijscholingen

 • PDS bij IBD
 • Polyvagaaltheorie in je praktijk
 • Werken met het systeem
 • Seksualiteit in therapie
 • Dissociatie Identiteitsstoornis (DIS)
 • Hypnotherapie en werken met kinderen
 • Slaapproblemen
 • Therapeutische virtuele maagband
 • Rouw na traumatisch verlies
 • Hoog sensitiviteit als kwaliteit
 • Stress, neurologie en therapie

Cranio Sacraal Therapie cursussen

 • Dialogica, Upledger Instituut
 • DSM-5, Upledger Instituut
 • Somato Emotional Release intro en I, Upledger Instituut
 • Craniosacraal therapie I en II, Upledger Instituut
 • Basiscursus Cranio Sacraal Therapie, PCSA

Eerstegraads lerarenopleiding Biologie

Instituut Leraren Opleiding – Universiteit van Amsterdam
Eerstegraads bevoegdheid voor het vak biologie 

Medische biologie

Universiteit van Amsterdam
Doctoraal/ master of science

 

ANDERE RELEVANTE FUNCTIE

Hoofddocent en directeur Academie Hypnos, Voorthuizen

Academie Hypnos

Academie Hypnos is de opleider voor Hypnotherapeuten.
Registeropleiding op hbo-niveau. Geregistreerd door CPION, (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland)

 

AANGESLOTEN BIJ: 

NBVH

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Lidnummer: 18007.

Het lidmaatschap van deze beroepsvereniging brengt met zich mee dat ik moet voldoen aan verschillende criteria op het gebied van bij- en nascholing, intervisie en professioneel handelen, zodat een goede kwaliteit van dienstverlening gewaarborgd is. 

RBCZ

Ik ben ingeschreven bij de overkoepelende organisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, RBCZ, die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (therapeuten op hbo-niveau) certificeert en registreert. BCZ® licentienummer: 190353R
Vanwege de AGB-codes die ik van RBCZ heb ontvangen, worden sessies gedeeltelijk door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Samenwerkende PDS therapeuten

Ik ben aangesloten bij de Samenwerkende PDS therapeuten.

 

Als vereniging hebben we een vriendschappelijke band met de PDS belangenvereniging, PDSB.

ALGEMEEN

 • drs. D.A.J. (Dominique) Stokman
 • Postadres: Hoofdstraat 185, 3781 AE Voorthuizen
 • AGB code hypnotherapeut: 90106925
 • AGB code praktijk: 90066153
 • KvK-nummer: 71532609
 • Praktijk Droomtijd handelt onder de statutaire naam Droom Opleidingen B.V