IS HYPNOTHERAPIE EN PSYCHOSOCIALE THERAPIE IETS VOOR JOU?

Herken jij je hierin?
 • Loop je vast in (intieme) relaties, op school of op het werk?
 • Heb je ongewenste gedragspatronen? Eet je overmatig of vertoon je ander schadelijk gedrag?
 • Heb je twijfels, een innerlijk conflict of kun je moeilijk keuzes maken?
 • Loop je steeds jezelf voorbij of neem je te veel of te weinig verantwoordelijkheid?
 • Heb je angsten, verdriet of boosheid? 
 • Heb je een laag zelfbeeld, gevoelens van onzekerheid of minderwaardigheid?
 • Ben je somber, ongerust of eenzaam?
 • Heb je onverwerkte traumatische ervaringen?
 • Heb je last van vermoeidheid, stress of overbelasting?
 • Heb je het prikkelbaar darm syndroom (PDS) of andere aanhoudende lichamelijke klachten (ALK, SOLK)?
 • Heb je last van nachtmerries of terugkerende dromen?
 • Ben je iemand verloren en ben je aan het rouwen? Of lukt het juist niet om te rouwen? Heb je onverwerkte rouw?
 • Ben je zoekende op het gebied van zingeving?

En wil je

 • Meer autonomie en innerlijke kracht en vol vertrouwen keuzes maken.
 • Weer in regie en evenwicht zijn. Krachtiger zijn en steviger in je schoenen staan.
 • Gelukkiger zijn met jezelf en je leven, ervan genieten en er vrede mee hebben.
 • Je zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfbeeld vergroten. Beter voor jezelf zorgen.
 • Je rustiger voelen, met meer rust in je hoofd. Zijn wie je bent, liefdevoller en positiever in het leven staan.
 • Je relatie verbeteren.
 • Je pijn, emoties en klachten hanteerbaarder en draaglijker maken.
 • Traumatische gebeurtenissen verwerken en loslaten.
 • Overmatig eten of ander schadelijk gedrag verminderen.
 • Weer goed gaan slapen.
 • Ontdekken wat een droom voor jou betekent.
 • Rouwen, dingen een plek geven.

 

MIJN MISSIE

Mijn missie is jou helpen bewust te worden van zaken die je belemmeren, je eigen hulpbronnen te (her)vinden en weer in je eigen kracht te komen. Ik heb een heleboel technieken en methoden in mijn gereedschapskist om jou te begeleiden in het verminderen en omgaan met stress, moeilijke momenten, angst of pijn en het stimuleren van jouw innerlijke balans. Technieken waar ik onder andere gebruik van maak zijn regressie met innerlijk kindwerk, tijdlijn, werken met delen, losmakingstechnieken en systemisch werken. Als therapeut begeleid ik je om je eigen regie (terug) te vinden.

Lees hier verder over mij.

 

MIJN EXPERTISE

Ik ben Psychosociaal therapeut en Hypnotherapeut. Ik heb hiervoor de vierjarige registeropleiding bij Academie Hypnos gedaan en blijf steeds bezig met verdere ontwikkeling in het therapeutschap. Ik heb een extra achtergrond in onder andere het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS), Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK), voorheen Somatisch Onvoldoende begrepen Lichamelijke Klachten (SOLK), mindfulness en relatietherapie. 

 

HYPNOTHERAPIE

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij trance wordt gebruikt om sociaal-emotionele, psychische en lichamelijke klachten te behandelen. Je werkt met de dingen waar je in het dagelijkse leven niet bij kunt komen. Het is een bewezen krachtige en effectieve therapie. Je bent in staat om positieve, blijvende veranderingen in je leven te brengen. Je voelt je na een aantal behandelingen weer beter opgewassen tegen de dagelijkse uitdagingen van het leven en evenwichtiger in allerlei relaties.

Lees hier verder over hypnotherapie, trance en onbewuste.

Toverstafje
Hypnotherapie werkt heel snel, soms al binnen enkele behandelingen. Toch is het geen toverstafje of een ‘quick fix’, zoals soms beloofd wordt door hypnotherapeuten die je binnen een of twee behandelingen zeggen af te helpen van het roken. Een dergelijke behandeling kan best zo snel voor iemand werken, maar voor de meeste mensen is de kern van het probleem daar niet mee opgelost. Ik vergelijk dat daarom weleens met het ’toedienen van een paracetamolletje’. Ik zie te vaak cliënten die een sigaret dan weliswaar heel vies zijn gaan vinden, maar toch niet van het roken af zijn gekomen. Ze roken nog, maar ze kunnen er nu niet eens meer van genieten. Of wat je nog vaker hoort, is dat ze het roken hebben vervangen door snoepen, alcohol, gestresst doen, nagelbijten of ander ongewenst gedrag. Je rookt niet voor niets. Het is belangrijk om te werken aan de kern, aan datgene dat ervoor zorgt dat je rookt, drinkt, snoept etc., zodat je op een dieper niveau de behoefte aan dergelijk gedrag weg kunt halen en het ongewenste gedrag niet meer nodig hebt.

Aantal behandelingen
Ik kan geen beloftes doen over het precieze aantal behandelingen die je nodig hebt, omdat dit afhankelijk is van hoe jij het oppakt, hoe snel of hoe diepgaand het bij jou werkt en welke onderliggende problematiek speelt. De ervaring leert dat het vaak tussen de drie en acht behandelingen is.

Maatwerk
Ik bied jou een maatwerk behandelingstraject dat afgestemd is op jouw individuele wensen en doelen. Ik kijk niet alleen naar jouw klacht of hulpvraag. Ik kijk naar jou als de hele mens die jij bent. Daarbij is het niet zo dat ik iets ga ‘fixen’ of oplossen voor jou. Ik dien geen ‘paracetamolletje’ toe dat de symptomen verzacht. Jij gaat zelf aan de slag en ik begeleid jou naar jouw eigen innerlijke kracht en hulpbronnen om te werken aan jouw hulpvraag en de kern van het probleem. Soms ontdekken cliënten ook dat het een kwestie is van leren dragen, leren omgaan met en accepteren. Toch is er dan nog steeds veel mogelijk in het zachter of draaglijker maken van de klachten. Je gaat in contact met jouw onbewuste op zoek naar datgene dat jou helpt om verder te komen met je wensen en doelen. Ik begeleid jou hierbij. Jij bent de enige die jou kan helen.

 

HOE GAAN JIJ EN IK AAN HET WERK?

Eerste contact
Wil jij ook dieper kijken dan wat er aan de oppervlakte zit? Wil je onderzoeken of hypnotherapie en psychosociale therapie ook iets voor jou kan betekenen? Vul dan het contactformulier in. Dan neem ik daarna contact met je op. Je kunt ook bellen of e-mailen.

Intakegesprek
We maken vervolgens een afspraak voor een intakegesprek. Ik vraag je vooraf een anamneseformulier in te vullen die we tijdens het intakegesprek bespreken. Ik stuur je ook een behandelovereenkomst waar afspraken in opgenomen zijn over praktische zaken om alvast door te lezen. Deze tekenen we aan het eind van het intakegesprek.

Wensen en doelen
Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en doelen ten aanzien van je hulpvraag. Ik stel jou verdiepende vragen naar aanleiding van het door jou ingevulde intakeformulier. Zo krijg ik een nog beter beeld van jouw hulpvraag en van wie jij bent. Jij kunt zelf ook vragen stellen aan mij over bijvoorbeeld mijn werkwijze, hypnotherapie en wat je kunt verwachten. We bespreken wat de mogelijkheden voor de therapie zijn. Wanneer het voor beiden goed voelt om samen te werken, maken we vervolgafspraken.

Vervolgafspraken
Tijdens de vervolgafspraken gaan we dieper in op de zaken die jou belemmeren of waar je hulp in wilt krijgen. Dit doen we vaak met behulp van trance, waarin jij contact maakt met diepere gevoelslagen van jezelf en waar jouw hulpbronnen te vinden zijn. Het kan ook in de vorm van gesprekstherapie.

Beroepsgeheim
Ik ben als hypnotherapeut gebonden aan een beroepsgeheim. Dit betekent dat ik geen informatie uit de sessies deel met anderen, tenzij jij hier toestemming voor hebt gegeven.

 

PRAKTIJKRUIMTE

Mijn praktijkruimte is in Voorthuizen aan de Hoofdstraat 185.

 

TARIEVEN

Een consult duurt tussen 1 en 1,5 uur. Per consult is het tarief € 120,00. Wanneer het consult langer duurt dan 1,5 uur geldt een uurtarief van € 80,00 voor de overige tijd, afgerond op een kwartier. 
Voor thuisbezoeken binnen een straal van 10 km is het extra tarief € 25,00.
Het tarief van een telefonisch consult is 20,- per kwartier, afgerond op een kwartier. Consulten voor individuele cliënten zijn vrijgesteld van btw. Consulten relatietherapie zijn niet vrijgesteld van btw. Hiervoor geldt het btw tarief van 21%.

 

VERGOEDINGEN

Wanneer je aanvullend verzekerd bent en je verzekeraar vergoedt hypnotherapie, kun je een deel van het bedrag terugvragen. Je bent zelf verantwoordelijk voor declaratie van de factuur bij de zorgverzekeraar.

 

HEB JE EEN KLACHT?

Ondanks mijn zorgvuldigheid kan het gebeuren dat je onvrede hebt over mij of mijn praktijk. Geef dit dan bij mij aan zodat we het kunnen bespreken en samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Mijn praktijk valt onder het klachtrecht van de NBVH en het tuchtrecht van de RBCZ (TCZ). Ik ben aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg), het centrum voor klachten- en geschillenafhandeling in de complementaire zorg.

 • Bespreek je onvrede eerst met mij en geef hierbij aan wat je van mij verwacht.
 • Kom je er met mij niet uit of is een gesprek met mij voor jou niet mogelijk of wenselijk, dan kun je vragen om een klachtbehandeling met ondersteuning van de klachtenfunctionaris. Dit is de link naar de beroepsvereniging voor het indienen van een klacht en de inzet van de klachtenfunctionaris.
 • Leidt de inzet van de klachtenfunctionaris niet tot een voor jou bevredigende uitkomst, dan kun je je klacht als geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg.
  Let op: de geschillencommissie neemt jouw klacht niet in behandeling, als je niet eerst het klachtentraject bij de klachtenfunctionaris hebt doorlopen.